Opinión detallada de suczek
suczek
Tuszyn, Polonia95%
Dla wszystkich przybywających na wypoczynek w okolice Alanii lub Antalii gorąco polecam odwiedzenie tego miejsca. Wycieczkę taką, organizują niezliczone biura i agencje turystyczne znajdujące się we wszystkich kurortach nadmorskich południowej Turcji. Wyprawa taka często połączona jest ze zwiedzaniem Antalii lub starożytnego Side i pobliskiego jeziorka z wodospadem (zależy od oferty). Z turystami przeważnie jedzie kilku przewodników, posługujących się kilkoma językami. W czasie przejazdu opowiadają oni o specyfice oraz histirii Turcji i oglądanych obiektów. Samo zwiedzanie tego amfiteatru to był fantastyczny czas, to ogromny świetnie zachowany obiekt budzący niezapomniane wrażenia. Na miejscu można objerzeć i obejść niemal wszystko a zdjęcia wychodzą wspaniale. Do zwiedzenia potrzeba co najmniej dwie godziny a miejsce jest pełne turystów z całego świata. Problemem może być jedynie fakt, że ochrona tego obiektu nie akceptuje statywów fotograficznych ale nie są zbyt uważni. Poza tym panuje tam entuzjastyczna atmosfra zwiedzających, którzy w pełni wykorzystują każdy zakątek tego antycznego miejsca mając przy tym dużo swobody poruszania się. Osobiście polecam również wypróbowanie akustyki tego amfiteatru.
Aspendos10