Opinión detallada de giannis39
giannis39
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ, Chipre97%
Ακούσαμε πολλά, διαβάσαμε ακόμη περισσότερα, είδαμε από τηλεοράσεις με απ’ ευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και τώρα έφτασε η στιγμή να το ζήσουμε, να το νοιώσουμε και να το χαρούμε.
Όταν ήμασταν στην Αθήνα με το γιό μου Νίκο τον περασμένο Νιόβρη, το πρωινό της παραμονής του αγώνα του αγαπημένου μας Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελώνα, και αφού συναντηθήκαμε με τους μέχρι πριν τη συνάντηση μας άγνωστους φίλους, μέλη της trivago Άννα, Έφη και Γιάννη στο Σύνταγμα, επισκεφτήκαμε το Μουσείο.
Αντικρίζοντας το σύγχρονο κτίριο όπου στεγάζεται το μουσείο, για νά ‘μαι ειλικρινής απογοητεύτηκα από την όλη εξωτερική του εμφάνιση, αφού φαντάζει να είναι εκτός χώρου και χρόνου. Όμως με της είσοδό μας στο λειτουργικό και εκπληκτικά διαμορφωμένο εσωτερικά κτίριο, όχι μόνο ενθουσιάστηκα αλλά με κυρίευσε μεγάλη συγκίνηση και περηφάνεια, γιατί αποτελώ και εγώ ένα κομμάτι αυτού του Μεγάλου Έθνους.
Ξεκινήσαμε την περιπλάνηση μας ή καλύτερα την ανάβαση μας προς την Μουσειακή Ακρόπολη, μπορώ να ομολογήσω με λίγη αγωνία. Όμως καθώς προχωρούσαμε αντιλήφθηκα ότι σιγά-σιγά άρχισα να γίνομαι μέρος της Αθήνας της αρχαιότητας, να έχω την αίσθηση ότι θα συναντηθώ με τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Θεμιστοκλή, τους αρχαίους Μεγάλους Τραγωδούς, τον Αριστοφάνη, τον Διογένη και βέβαια τον Περικλή να διαβουλεύεται με τους Φειδία, Ικτίνο και Καλλικράτη.
Εκστασιασμένοι προχωρούσαμε μέχρι που αντικρίσαμε τις Καρυάτιδες, όπου εκεί ο εκστασιασμός παραχώρησε τη θέση του στο θυμό, όταν αναλογίστηκα το μεγάλο ληστή Έλγουιν και το ονικό πείσμα των Άγγλων να κατακρατούν, ό,τι δικαιωματικά μας ανήκει. Βέβαια συνεχίσαμε τη διαδρομή μας μέχρι τον τελευταίο όροφο όπου εκεί ήταν και η κορυφαία στιγμή της επίσκεψης μας αφού βρισκόμαστε μέσα στον τελειότερο λατρευτικό ναό που κατασκευάστηκε ποτέ. Οφείλω να ομολογήσω ότι η αναπαράσταση του Παρθενώνα με τις ίδιες διαστάσεις και τα εκπληκτικής ομορφιάς γλυπτά, μας άφησαν άναυδους και για μερικά λεπτά να μη μπορούμε να αρθρώσουμε λέξεις.
Αφού τελειώσαμε την περιδιάβαση μας, γευματίσαμε στο εξαιρετικό εστιατόριο του μουσείου, με θέα τον Ιερό Βράχο και να μη μας κάνει καρδιά να φύγουμε.
Acropolis Museum10