Opinión detallada de Evangelia_Mon
Evangelia_Mon
Θεσσαλονίκη, Grecia98%
Είχαμε κανονίσει να πάμε Carcassonne εδώ και μέρες, οπότε όσο η κρίσιμη ημέρα πλησίαζε τόσα περισσότερα πράγματα ήθελα να μάθω γι αυτή την πόλη! Το σήμα κατατεθέν της το μεσαιωνικό κάστρο, που είναι και μνημείο της UNESCO. Σε ένα από τα site, στα οποία έψαχνα πληροφορίες για την πόλη, είχα διαβάσει ότι τις Κυριακές δεν κυκλοφορεί η γραμμή του λεωφορείου που πηγαίνει στο κάστρο και τρόμαξα. Όταν όμως φτάσαμε εκεί, διαπίστωσα ότι η πόλη είναι μικρή και οι αποστάσεις μπορούν άνετα να διανυθούν με τα πόδια (για την ακρίβεια, απόρησα, για ποιο λόγο να υπάρχει λεωφορείο, τη στιγμή που η La Cite βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών, περίπου με τα πόδια, από το σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης)!!
Καθώς πλησιάζαμε στην Παλιά γέφυρα, η οποία είναι πεζοδρομημένη, το κάστρο φαινόταν όλο και περισσότερο και το θέαμα ήταν επιβλητικό! Μια ολόκληρη πολιτεία πάνω σε ύψωμα που περιμένει όλο τον κόσμο να την επισκεφτεί! Κάναμε τον κύκλο και μπήκαμε από την κύρια είσοδο του κάστρου, περάσαμε πάνω από τη γέφυρα, που πιθανότατα παλιότερα ήταν ανεβασμένη, προκειμένουνα εμποδίζει τον οποιονδήποτε να μπαίνει στην πόλη. Μπαίνοντας, το πρώτο πράγμα που προσέξαμε ήταν η διπλή σειρά των τειχών της πόλης! Τα πρώτα έγιναν κατά την πρώτη περίοδο της χριστιανικής περιόδου και τα δεύτερα στις αρχές του 13ου αιώνα. Η οχύρωσή της ήταν σημαντική, καθώς η πόλη βρισκόταν στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Η εσωτερική πύλη που οδηγεί στην πόλη μας φάνηκε μικροσκοπική σε σύγκριση με το μέγεθος των τειχών και είχε επάνω της ένα άγαλμα, το οποίο δυστυχώς δεν έμαθα ποια απεικόνιζε.
Μολις περνάς την πύλη βρίσκεσαι σε έναν τόπο που είναι λες και τον ξέχασε ο χρόνος. Τα σπιτάκια και τα στενά δρομάκια είναι γραφικά και δεν μπορείς παρά να γοητευθείς! Το μόνο που μαρτυράει το σήμερα είναι ότι καθόλη τη διαδρομή βλέπεις μαγαζάκια με αναμνηστικά, εστιατόρεια, διάφορα άλλα καταστήματα, ακόμη και μικρά ξενοδοχεία! Εκτός από την ίδια την La Cite, που από μόνη της αποτελεί ένα πανέμορφο αξιοθέατο, μέσα στα τείχη φιλοξενούνται και η Βασιλική του Αγίου Ναζέρ, ο πύργος των κόμηδων και άλλες τουριστικές ατραξιόν, όπως π.χ. το μουσείο της Ιεράς Εξέτασης ή το στοιχειωμένο σπίτι (αυτά μάλλον δε θα τα πολυσυνιστούσα).
Είναι μικρή σε μέγεθος και μπορείς άνετα να την γυρίσεις, αλλά οι ώρες εκεί μέσα περνούν τόσο γρήγορα χαζεύοντας όλα αυτά τα παραμυθένια κτίρια και τα καλούδια που προσφέρουν τα μικρά καταστήματα, που ούτε καταλάβαμε πότε έφτασε η ώρα για να φύγουμε. Το καλύτερο κατάστημα, κατά τη γνώμη μου και σίγουρα όλοι οι γλυκατζήδες θα συμφωνήσουν μαζί μου, ήταν ένα μαγαζάκι με κάθε λογής κουλουράκια και ορισμένα είδη από σοκολατάκια! Δεν σε ενοχλούσε κανείς, έμπαινες, έπαιρνες το σακουλάκι σου και το γέμιζες με ό,τι κουλουράκι λαχταρούσε η ψυχή σου!!! Δυστυχώς όμως εκεί μέσα απαγορεύονταν οι φωτογραφίες!! "Κοιλιόδουλη" θα μου πείτε που από την εκδρομή μου στην Carcassonne, αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν τα κουλουράκια, αλλά αδυναμίες είναι αυτές... τι να κάνουμε...
Η περιήγησή μας στην οχυρωμένη La Cite τελείωσε νωρίς το απογευματάκι, αλλά σίγουρα θα υπάρξει και δεύτερη επίσκεψη πολύ σύντομα!
Ciudad centro histórico9
Número de atracciones turísticas
Idóneo para niños
Είναι πολύ εύκολο να πας, είτε με τα πόδια, αν σας αρέσει το περπάτημα, είτε με λεωφορείο, είτε με το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι όποιος πηγαίνει στην Carcassonne, πηγαίνει για να επισκεφτεί τη μεσαιωνική της, οχυρωμένη πόλη καθώς τα περισσότερα αξιοθέατά της βρίσκονται εκεί.