Opinión detallada de miroslawa
miroslawa
CISNA - Bieszczady, Polonia99%
Bieszczady - przyciągają swoim urokiem przez cały rok. Bez względu na porę roku czy pogodę, góry te zachowują niepowtarzalny klimat i zachwycają swoim urokiem. Przebywając i wypoczywając w Bieszczadach, a dokładnie w niewielkiej ale atrakcyjnej miejscowości Cisna gdy będziemy głodni - to polecam karczmę Łemkowyna. Jest to nowa, wybudowana w 2008 roku karczma w centrum Cisnej. Karczma ma dwie klimatyzowane sale na ok. 120 osób i jest przystosowana dla osób niepełnosprawnych. Kuchnia serwuje dania domowe i potrawy na bazie tradycyjnych potraw staropolskich i według receptur kuchni łemkowskich : pierogi łemkowskie, żur łemkowski na wiejskiej wędzonce, karkówkę kozacką. W lokalu organizowane są wieczorki taneczne przy muzyce na żywo. Przed karczmą duży, bezpieczny parking.
W dniu 31 lipca i 1 sierpnia przed karczmą będzie się odbywał Festiwal Kultury i Sztuki " Natchnieni Bieszczadem ". W ramach festiwalu koncerty, spektakle teatralne, pokazy ognia, wystawy artystyczne, targi sztuki, przegląd młodych talentów.
Wszystkim przebywającym w tym czasie w Bieszczadach polecam tą imprezę.
Karczma Łemkowyna5
Ambiente