Opinión detallada de dominik0806
dominik0806
Добрич, Bulgaria94%
Храмът Свети Климент Охридски е сравнително нов храм, намиращ се в жилищен квартал Балик, в непосредтсвена близост до сградата на пощенския клон и близкото средно училище, на което не знам името. За съжаление нямам възможност да посещавам този православен храм често, тъй като живея в централната част на града и ми е малко далеко.
Минавал съм веднъж и съм поглеждал през вратата, но може би тогава не е бил официално отворен. Разположен е на централно място и това го прави предпочитан от хората, които живеят в региона. Мисля, че това е единственият храм, намиращ се в този квартал.
При посещението си не видях много икони или разнообразие от такива, имаше малък олтар и според мен църквата е удобна за кръщенета на малки деца. На входа на храма има нарисуван Свети Димитър, много интересна и красива изработка. Също така ми хареса камбанарията, изглежда доста величествена на фона на малката сграда.
Около храма има зеленина, нещо, като тревиста поляна, много е приятно там, би било и още по-добре, ако бяха сложили някоя пейки за хората, които искат да си починат и да помислят.
Sveti Dimitar Solunski8
Ambiente
Arquitectura
Църквата се намира на централно място в квартал Балик в град Добрич. Разположена е точно до Новата поща и може да се стигне до там, както с градския транспорт, така и с личен автомобил. В близост няма обособен паркинг.
Трябва да се види, защото всеки един храм си заслужава да бъде посетен.
Безплатен е за посетители, като изключим свещите и допълнителните заплащания за различни ритуали.
Много е приятно и спокойно в храма и зарежда с много положителна енергия.