Opinión detallada de trampas
trampas
Germania, Alemania98%
Η ματιά της συναρπαστική και ταυτόχρονα επιβλητική, το σώμα της πανέμορφο, το δέρμα της τρυφερό και απαλό κάπως έτσι θα περιέγραφα την Ιντίρα, την τίγρη Βεγκάλης, την οποία επισκέπτηκα πριν λίγες ημέρες στο κινηματογραφικό ζωολογικό κήπο του Filmtierpark Eschede. 1100 χιλιόμετρα διένυσα με το αυτοκίνητό μου συνολικά, ώστε να πραγματοποίησω άλλο ένα όνειρο ζωής, να έχω επαφή με μια τίγρη. Τα κατάφερα, το επέζησα, το χάρηκα και να ’μαι λοιπόν εδώ σήμερα με τις εμπειρίες μου.
Να χαϊδεψεις τίγρη είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο. Τουλάχιστον στην Ευρώπη. Στην Ταϋλάνδη υπάρχει ο ναός με τις τίγρεις, όπου μοναχοί φιλοξενούν τα ζώα από μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα να μπορεί ο επισκέπτης να τα χαϊδέψει και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ωστόσο τόσο μακρινό ταξίδι δεν ήθελα να πραγματοποίησω αυτήν την περίοδο. Μετά από μεγάλο ψάξιμο ανακάλυψα το Filmtierpark Eschede στη βόρεια Γερμανία, κοντά στο Αννόβερο. Δεν άργησα να κλείσω θέση τρεις μήνες πριν, τηλεφωνικά, με 150€, για 20λεπτη προσωπική επαφή με την τίγρη Ιντίρα και είσοδο στο ζωολογικό κήπο και στο σόου του.
Κατά την άφιξή μας ενημερώθηκε στην είσοδο άμεσα ο υπεύθυνος της τίγρης, ο οποίος μας καλωσόρισε και μετά από σύντομες οδηγίες, σε ότι είχε να κάνει με κάποιους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς απέναντι στο ζώο, μας οδήγησε στην Ιντίρα. Όλο χαρά που ο προσωπικός της φίλος ήρθε να την πάρει για βόλτα μαζί με μένα η τίγρη έδειχνε κεφάτη. Πρώτα πήγαμε μαζί της σε κλειστό χώρο με υπόστεγο, όπου είχα την ευκαιρία να την ταϊσω. Όπως ταϊζεις ένα μωρό, έτσι ταϊσα και την τίγρη από το μπουκαλάκι με γάλα. Την ίδια ώρα με το ελεύθερο χέρι μπορόυσα να την χαϊδεψω ελεύθερα. Τρομερά απαλό δέρμα και βεβαίως εντωπωσιακά χρώματα. Η μικρή είναι 1,5 ετών πλέον, ζυγίζει 80 κιλά και τρώει ήδη 4 εως 5 κιλά κρέας την ημέρα, ωστόσο της δίνεται και γάλα 2-3 φορές ημερησίως. Αφού ήπιε το γαλατάκι της, πήγαμε βόλτα μαζί της στο ζωολογικό κήπο, δεμένη βεβαίως από δύο μεριές, μιά από τον υπεύθυνο και μια από μένα. Οι ματιές της συχνά τρομακτικές, σαν αρπακτικό στην άγρια φύση πήρε θέση επίθεσης όταν περάσαμε δίπλα από τα άλογα και τα βουβάλια του πάρκου. Καλά, στις γαλοπούλες μόνο που δεν όρμησε. Αλλά και στο αντίκρισμα μικρών παιδιών ίδια συμπεριφορά, αμέσως ξάπλωνε στο πάτωμα σε θέση αναμονής. Πάντως συμπεριφέρθηκε άψογα, απλώς στο τελευταίο τρίλεπτο δεν υπάκουσε στον υπεύθυνο, καθώς με πολύ εντωπωσιακή δύναμη (την ένιωσα κι εγώ στα χέρια, όταν τράβηξε το σχοινί), κατευθύνθηκε προς ένα κομμάτι χόρτου, όπου κάτι φαίνεται να μύρισε. Ο κόσμος βέβαια στο ζωολογικό κήπο, βλέποντας την Ιντίρα να κυκολοφορεί σχετικά ελεύθερα στα δρομάκια του πάρκο, μας άνοιγε το δρόμο διάπλατα, σχεδόν με ανοιχτό το στόμα. Εντυπωσιακό ζώο που προκαλεί σεβασμό...
Το πάρκο έχει ωστόσο πολλά ακόμα ζώα, τα οποία γνωρίσαμε στο σόου του απογεύματος από κοντά. Είχα την ευκαιρία να χαϊδέψω άσπρο λεοντάρι, βουνίσιο, Νοτίας Αφρικής, καταπληκτικό ζώο, έναν πανέμορφο λύκο, τον Πίρλο, επίσης τον Μπαλού μια μεγάλη καφέ αρκούδα, η οποία μάλιστα στο σόου στάθηκε όρθια και επειδή όλα τα ζώα εκπαιδεύονται για ταινίες, όρμησε“ στον ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου. Εντυπωσιακό θέαμα σε όλο το σόου, στο οποίο εμφανίστηκε τελικώς και η Ιντίρα. Η εμπειρία της προσωπικής επαφής μαζί της είναι ουσιαστικά απερίγραπτη, μοναδική, τη συνιστώ στον καθένα και δεν είναι ο κόσμος τα 150 ευρώ. Μπορεί ο καθένας να το κάνει, ειδικά τώρα, που το πάρκο δεν είναι γνωστό σε πολλούς.
Zoo de animales de cine10