Opinión detallada de Julia29
Julia29
Southampton, Gran Bretaña98%
Прекарахме много романтичен спа уикенд на Свети Валентин 2010 в Джорджиан Хаус Хотел в Хасълмиър, Съри. 3-звездният хотел е красива бяла сграда в стил крал Джордж. Разполага с ресторант, бар, няколко зали за специални събития като сватби, рожденни дни и годишнини. В отделна постройка, свързана с хотела, е разположен спа центърът Aqua Roma, където гостите на хотела имат възможност да ползват басейн, джакузи, сауна, фитнес, солариум, разнообразни козметични процедури - масажи, маникюр, педикюр, почистващи маски и т.н.
Офертата, на която резервирахме, беше 70 паунда нощувка плюс закуска и ползване на спа съоръженията. Пристигнахме в 13.30 и въпреки че настаняването е обикновено след 14.00, веднага бяхме заведени в нашата стая. Останахме много приятно изненадани от размера на стаята, която по-скоро беше студио, разположена на 2 нива, с баня, гардероб и маса със столове на по-ниското ниво, на горното ниво - голямо двойно легло с балдахин, бюро и телевизор. След като се настанихме, излязохме да разгледаме градчето Хасълмиър. То е съвсем малко, но пък има изобилие от хубави бутици и бижутерни магазини. Цените са доста високи, а повечето от предлаганите стоки са уникати.
След разходката решихме да се възползваме от спа-центъра. На приземния етаж са разположени басейн, сауна, джакузи. Залата е декорирана с мраморни колони и статуи, а едната стена е изрисувана с красива картина - зелена поляна и река, край която са се разположили няколко жени, мъже и деца облечени в римски тоги. На вторият етаж са разположени фитнес центърът и стаите за козметични процедури. Въпреки че беше Свети Валентин, имаше само още 3-4 гости, които ползваха спа съоръженията, така че беше много спокойно. Прекарахме приятно около час в Aqua Roma и се прибрахме за почивка в стаята.
За вечеря решихме да се доверим на ресторанта на хотела, The Squires Restaurant. Предлагаха специално меню за Свети Валентин, включващо предястие, основно ястие, десерт и кафе с шоколадови трюфели, на цена от 21.50 паунда на човек. Масите бяха украсени с листенца от рози, малки сребърни сърчица, свещи, ваза с червена роза, и в средата на всяка маса имаше малко подаръче. Имаше избор от зеленчукова супа, сьомга, пастет, тарталетка със зеленчуци за предястие; агнешко, свинско, пилешко, риба тон за основно ястие; крем брюле, шоколадов мус, мелба, плато с плодове и сирена за десерт. Ястията бяха много вкусни и красиво аранжирани. Обслужването беше отлично, сервитьорите се погрижиха да не ни лиспва нищо. Прекарахме една много романтична вечер.
Поради разположението на стаята над главната улица, през нощта отвреме навреме се чуваха преминаващи автомобили. Това беше единственият недостатък на стаята, която във всяко друго отношение беше отлична. Имаше достатъчно пространство, хубави мебели, електрически чайник, кафе, чай, захар, сметана, бизквити, въобще всичко необходимо за да се почувстваме като у дома си.
На сутринта закуската беше сервирана в една от по-малките зали на хотела. Имаше избор от мюсли, кисели млека, препечени филийки, масло и мармалад, типичната английска закуска яйца, наденички, бекон, гъби, печен домат, боб, а за пиене - сокове, кафе и чай. Храната беше прясна и вкусна. След закуска се отправихме към спа-центъра където поплувахме около час, и след това се качихме на втория етаж за масажите, които бяхме резервирали. Понеже беше празника на влюбените, бяхме настанени в просторен салон с 2 масажни легла, и под звуците на приятна музика масажист - за мен, и масажистка - за съпруга ми, ни направиха масажи на цялото тяло. Останахме изключително доволни от процедурите.
Напуснахме хотела с много приятни впечатления. Беше един наистина отличен избор за отпразнуване на Свети Валентин.
Georgian House Hotel & Spa9
Personal (Amabilidad/Servicio)