Opinión detallada de trampas
trampas
Germania, Alemania99%
Το Rheinpromenade του Kehl αποτελεί την παραλιακή οδό στις όχθες του ποταμού Ρήνου στην πόλη του Κελ. Έχω βρεθεί αρκετές φορές στο πανέμορφο μέρος αυτό, το οποίο έχει να προσφέρει εντυπωσιακή φύση, κέντρα αναψυχής, πολυάριθμα πάρκα και κήπους καθώς και τη μεγάλη γέφυρα της περιοχής. Το μοναδικό φαινόμενο διασχίζοντας με τα πόδια τη γέφυρα μέσα σε τρία λεπτά και φθάνοντας στην άλλη όχθη είναι, ότι βρίσκεσαι πλέον σε άλλο κράτος. Καλώς ήλθατε στη Γαλλία!
Έτσι απλά, περνώντας τη γέφυρα φτάνει κανείς στη Γαλλία, στην Αλσατία, που κάποτε ήταν μάλιστα γερμανική και όλοι μιλούν εδώ γερμανικά τέλεια. Και επειδή εγώ γαλλικά δεν ξέρω, την βγάζω εκεί με τα γερμανικά μου μια χαρά. Η φύση και στις δύο όχθες είναι καταπράσινη, μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, που τα καλοκαίρια γεμίζουν κόσμο που κάνουν πικνίκ, παίζουν τόπι ή απλώς λιάζονται με τις ώρες. Έχεις δίπλα και τον εντυπωσιακό Ρήνο, που είναι από μόνος του ένα αξιοθέατο, που πρέπει να δει κανείς από κοντά, αξίζει, τρομερά πλατύς και επιβλητικός. Εγώ από Ελλάδα μόνο Στρυμώνα, Έβρο και Αξιό γνωρίζω από το ψάρεμα συνήθως και ο Ρήνος καλύπτει μάλλον σε πλάτος και τους τρεις μαζί. Διάφορα εμπορικά πλοία μπορεί να θαυμάσει κανείς στις όχθες του.
Η γέφυρα σου δίνει μια θαυμάσια θέα προς την πόλη του Κελ, στο κέντρο της οποίας φτάνει κανείς μέσα σε πέντε λεπτά. Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι κήποι των Γάλλων πάντως, διαφορά με τους γερμανικούς, πιο εμπνευσμένοι τέλος πάντων. Παιδικές χαρές υπάρχουν πολλές εδώ και δεκάδες δρομάκια για περιπάτους. Μερικά καφέ και εστιατόρια με θέα προς το Ρήνο σαφώς και προσελκύουν της ηλιόλουστες μέρες κόσμο και κοσμάκι. Το Rheinpromenade του Kehl είναι σημείο ανάπαυσης, φυσικής ομφοριάς και καλής γειτονιάς Γερμανίας-Γαλλίας.
Rheinpromenade Kehl10