Opinión detallada de trampas
trampas
Germania, Alemania99%
Σπάνια να γνωρίσω απαγοήτευση σε ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία - να που αυτή τη φορά όμως το έζησα και αυτό. Στην πόλη του Κέλ, κοντά στο φημισμένο Μπάντεν-Μπάντεν βρεθήκαμε τν περασμένο μήνα για το ετήσιο πανηγύρι της πόλης και αφού κάναμε τη βόλτα μας, αποφασίσαμε να δειπνήσουμε στο ελληνικό Rosengarten, δίπλα από τους ομώνυμους κήπους της πόλης.
Οι κήποι δίπλα από το εστιατόριο είναι καθαρά κήποι με τριαντάφυλλα, με πολλά χρώματα και δίαφορα είδη. Με αυτή ακριβώς τη θέα επιλέξαμε τη θέση μας στο εστιατίριο Rosengarten. Παγματικά μια θέα φανταστική. Μακάρι και όλα τα υπόλοιπα να ήταν τόσο φανταστκά στη συνέχεια. Η σερβιτόρος, μια όμορφη Γερμανίδα (δεν παίζει ρόλο θα μου πείτε, αλλά δεν ξέρω, εμένα μια όμορφη παρουσία μου ανοίγει περισσότερο την όρεξη), μας εξυπηρέτησε με σχετική κρυάδα. Αποφάσισα να παραγγείλω, από μια κάρτα μενού με σχετικά λίγες επιλογές, ένα πιάτο με γύρο, σουτζουκάκια και τζατζίκι. Στην τιμή του πιάτου συμερπιλαμβάνεται και δωρεάν σαλάτα από το μπουφέ. Εκεί λοιπόν γνωρίσμε τη δεύτερη απαγοήτευση (μετά τη φτωχή επιλογή σε γεύματα). Έξι είδη σαλάτας, τρεις με γερμανικά χόρτα, όλες φτιαγμένες από το πρωί σε άσχημη κατάσταση, τόσο οπτικά, όσο (και αυτό είναι χειρότερο) από γευστικής άποψης και σύνθεσης (ή να πω καλύτερα αποσύνθεσης;). Άσε που καμία δεν ήταν προστατευόμενη και τα πρώτα μυγάκια κάνανε την παρουσία τους. Σνθήκες υγιεινής μάλλον ξένη λέξη για τους διοικούντες του εστιατορίου εδώ.
Η συνέχεια έγινε με το κύριο πιάτο μας, το οποίο για μένα ήταν ένα από τα χειρότερα φαγητά που έχω γευτεί σε ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία. Ο γύρος ήταν 100% κατεψυγμένος, καμία νοστιμιά, κανένα σωστό μπαχαρικό μέσα, το τζατζίκι αρκετά αλμυρό και μόλις μια κουταλιά (!) και τα σουτζουκάκια είσης στεγνά, χωρίς να αφήσουν κάποιο ιδιαίτερο στίγμα. Μόνο οι τιγανητές πατάτες άξιζαν (μεγάλη τέχνη δεν θέλει). Έχω την εντύπωση πως δεν υπήρχε μάγειρας εντός χώρου και όλα ήταν από κατάψυξη στα γρήγορα ζεσταμένα στο φούρνο μικροκυμάτων. Απόλυτη απαγοήτευση. Δυστυχώς όταν δεν σου αρέσει το γεύμα, δεν έχεις και διάθεση να πληρώσεις 14 ευρώ το πιάτο. Αρκετά ακριβές τιμές σε όλα τα γεύματα, μάλλον λόγω θέας στυς κήπους. Αλλά και αυτή την πίκρα την νιώσαμε εδώ. Επομένως Rosengarten στο Κέλ ποτέ ξανά.
Rosengarten3