Opinión detallada de annac267
annac267
Wrocław, Polonia99%
Kolejny dzień naszego pobytu w Saksonii budzi się spowity gęstą mgłą . Po śniadaniu wsiadamy zaopatrzeni w aparaty ,kamery do autobusu i jedziemy do Twierdzy Königstein. W miarę upływu czasu mgła się rozprasza i pokazują się naszym oczom lasy malowane kolorami jesieni, a w słońcu te barwy są jeszcze bardziej żółte,bardziej czerwone. Dojeżdżamy na parking zauroczeni pięknem jesieni. Twierdza rozpościera się na płaskowyżu ,którego wielkość wynosi około 10 hektarów. Z tego co powiedział nam przewodnik to jest tam ponad 30 budynków. w jednym z nich jest studnia, która ma głębokość 152,5 metra. Inna budowla to kościółek garnizonowy w środku niestety w nie najlepszym stanie. Wychodzimy z budynku kierując się w stronę murów twierdzy przed oczami mamy wijącą się w dole Łabę jeszcze zielone łąki,połyskujące w słońcu kolorowe drzewa i małe miasteczko,które z tej odległości wygląda bardzo uroczo. Po chwili podziwu nad pięknem tego miejsca kierujemy się w kierunku koszar teraz jest tam muzeum,w którym jest broń używana przez armię niemiecką w latach 1806 1945. Z oddali podziwiamy rząd armat jakby gotowych do strzału. Jeszcze jakiś czas podziwiamy ogrom i piękno Twierdzy Königstein wchodzimy do ogromnej windy,która zwozi nas na dół. Wszyscy kierujemy się w stronę autobusu ruszamy w powrotną drogę.
Fortaleza de Königstein8
Arquitectura